Groep 1/2

painting 1207701 1920

Leerkrachten:

 

  • Groep 1a/2a: Lea Koenen en Aukje Hibma
  • Groep 1b/2b: Diana Venema en Aukje Hibma

April 2018 - Thema kriebelbeestjes

Wij gaan buiten op onderzoek uit.Wij zoeken kleine beestjes en onderzoeken deze beestjes in de klas. Aan het eind van de dag laten we de beestjes natuurlijk weer vrij.

Thema kriebelbeestjes

April 2018 - Nationale buitenlesdag

Tijdens de nationale buitenlesdag gingen de groepen 1 en 2 buiten op zoek naar insecten. Ze konden ze tekenen in een grafiek en ook aanvinken hoeveel ze van elke soort insect hadden gevonden. ‘s Middags konden we genieten in de zon en gingen de kinderen schaduwen omtrekken met stoepkrijt.

Nationale buitenlesdag groep 1/2

Maart 2018 - Thema onder water

Wij maken vissen op veel verschillende manieren. We leren over verschillende dieren onder water.

 

Thema onder water

Februari 2018 - Pluk in de klas

Pluk van de Petteflet in de klas.
We zijn erg betrokken bij dit thema.
We maken mooie dingen en we hebben een echte boekwinkel in de groep.

Pluk in de klas

Januari 2018 - Apothekersbezoek groep 1 en 2

We hebben veel geleerd. We weten nu hoe een zalfje in een tube komt. We weten nu hoe je de medicijnen klaarzet. We weten dat je een recept nodig hebt als je naar de apotheek gaat. Het was een leuke en leerzame rondleiding.

 

Bezoek apotheek

20180124 151132

Januari 2018 - Voorleesontbijt

Vandaag hadden we het voorleesontbijt voor groep 1 en 2. De kinderen hadden een ontbijt voor elkaar gemaakt en dat gingen ze opeten in de klas. De juffen hebben een verhaal voorgelezen.

Januari 2018

In groep 1/ 2 werken wij met het thema ziek zijn. Wij hebben een huisartsenpraktijk in de klas. De dokter kan je daar met allerlei klachten verder helpen. Er komt ook een echte huisarts vertellen in de klas over zijn werk en we gaan een kijkje nemen in de apotheek van Workum. Zo leren wij veel over het thema ziek zijn.

Thema 'ziek zijn'

December 2017

Kerstperiode in Nederland. Een gezellige tijd. De kinderen in groep 1 en 2 zijn druk bezig met het maken van tekeningen en knutselwerkjes. Ook wordt er gebouwd over het thema.
De themahoek is weer omgetoverd in een kersthoek.

Kerst..

November 2017

De Sint is weer in het land en de groepen 1 en 2 staan weer in het teken van Sinterklaas. Wij hopen dat de Sint een bezoekje brengt aan onze school op 5 december. Het is nog wel even spannend of de Pipegaalpiet dit jaar ook meekomt.

Sint is in het land..

November 2017

In de groepen 1 en 2 werken wij over het thema herfst. Er is zelfs in beide groepen een kabouter op bezoek geweest. De kabouter heeft ook briefjes geschreven aan de kinderen. Vandaag gingen wij op bezoek bij de kabouters. Wij zijn naar het kabouterpad in Oudemirdum geweest.

 

herfst